Box blog

Posao u ugostiteljstvu Beograd

Posao u ugostiteljstvu Beograd

Posao u ugostiteljstvu Beograd jeste jedan od najtraženijih poslova kod studenata i mladih koji žele da rade, steknu iskustvo i praksu, kao i da ostvare primarnu i dodatnu zaradu tokom školovanja.

Poslovi u ugostiteljstvu obuhvataju raziličite pozicije, među njima su konobar, šanker, kuvar, barista, pica majstor, roštilj majstor, higijeničar…

Poslovi u ugostiteljstvu dostupni su tokom cele godine.

Poslovi u ovoj oblasti aktivni su na našem sajtu skoro svakodnevno.

Studentsko omladinska zadruga BOX Poslovi povezuje kompanije sa mladima koji traže dodatnu zaradu, iskustvo i praksu koja će im značiti u budućem radu.

Studentsko omladinska zadruga BOX Poslovi daje ti sjajnu priliku za tvoj početak.

Od kandidata se očekuje, pre svega, profesionalnost, timski rad, dobar način komunikacije sa kolegama i potrošačima, fleksibilnost i osmeh na poslu.

Koje pozicije spadaju u posao u ugostiteljstvu Beograd?

  • Posao konobara Beograd – podrazumeva rad u ugostiteljstvu i usluživanje gostiju pripremljenim pićem ili hranom. Konobar je zadužen da ljubazno dočeka, usluži i isprati goste. Posao konobara jeste da gostima bude na raspolaganju u svakom trenutku i da održava higijenu restorana.
  • Posao šankera Beograd – posao šankera podrazumeva pripremu napitaka koje gosti u objektu naruče. Šanker priprema kafu, koktele i toči različite vrste pića. Šanker je zadužen da pripremljene porudžbine postavi na mesto odakle ih preuzima konobar i servira gostima u objektu.
  • Posao kuvara Beograd –  posao kuvara podrazumeva rad u kuhinji u ugostiteljskom objektu. Kuvar je zadužen da po porudžbinama gostiju priprema željenu hranu. Obaveze kuvara u ugostiteljskom objektu su da pripremi sve sastojke po receptu, kao i da napravi spisak neophodnih namirnica za obroke u objektu.
  • Posao bariste Beograd – posao bariste podrazumeva aktivan rad u ugostiteljskom objektu. Barista je zadužen za pripremu kafa. Posao bariste je da priprema različite vrste kafa kao što su domaća, espreso sa mlekom, espreso bez mleka, kapućino ili makijato. Ovo su uglavnom omiljeni napici gostiju. Važno je i to da barista aparate za kafu održava urednim.
  • Pica majstor Beograd – posao pica majstora podrazumeva pravljenje pice u restoranu, kafiću ili objektu brze hrane. Pica majstor priprema neophodne sastojke i po porudžbini pravi picu iz menija.
  • Roštilj majstor Beograd – posao roštilj majstora je da priprema specijalitete sa roštilja. Hrana od mesa je specijalnost roštilj majstora. Roštilj majstor priprema jela poput ćevapa, pljeskavica, bataka i drugo. Najčešće se radi u objektima brze hrane ili restoranima.

Šta da očekuješ od zarade kada nađeš posao u ugostiteljstvu Beograd?

Koliko ćeš zaraditi od poslova u ugostiteljstvu zavisi od pozicije i dogovora sa poslodavcima.

Isplata može biti na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou.

Plata konobara, šankera, bariste, kuvara, pica majstora i drugih pozicija veoma često iznosi više od minimalca.

Mladi su često zainteresovani za ove poslove, jer pored organizacije vremena donosi i fantastičnu zaradu.

Bakšiš je česta pojava u ovoj branši, ako si ljubazan i učiniš da se gost oseća udobno u objektu gde radiš, bakšiš je još jedan benefit poslova u ugostiteljstvu.

Kako da znaš da li ti je potrebno prethodno iskustvo?

Za posao u ugostiteljstvu Beograd uglavnom se ne traži prethodno radno iskustvo.

Za početak dovoljan je da imaš pozitivan stav i dobru volju za učenjem i radom.

Nije potrebno da prethodno poznaješ način rada određenog ugostiteljskog objekta.

Ovo je još jedan razlog što su studentima i mladima ove pozicije omiljene za rad.

Rad u ugostiteljstvu pomoći će ti da unaprediš svoje veštine komunikacije, ali i da naučiš kako se pripremaju različite vrste hrane i pića, kako i kako da profesionalno uslužiš gosta.

Benefiti ovih poslova su zaista mnogobrojni.

Umrežavanje sa ljudima sa kojima ćeš verovatno ostvariti kontakte i nakon posla su sjajna prilika za napredovanje i razvoj.

Iskustvo stečeno u ugostiteljstvu moći ćeš da primeniš kako kod kuće, tako i na tvojim budućim poslovima. Takvo znanje se ne meri novcem i ostaje ti za ceo život.

Kako da nađeš posao u ugostiteljstvu Beograd?

Često se pitaš kako da dođeš do posla u ugostiteljstvu i da posao bude dogovoren i ispoštovan sa obe strane?

  • Javi se baš nama.

Studentsko omladinska zadruga BOX Poslovi svakog dana otvara nove pozicije za posao u ugostiteljstvu Beograd. Posao konobara, posao kuvara, posao bariste, posao šankera ili posao pica majstora su među najtraženijim studentskim poslovima i zbog toga su mesta za rad u ovoj oblasti redovno otvorena na našem SAJTU.

Ako misliš i veruješ da je neka od ovih pozicija super početak za tebe, možeš se prijaviti popunjavanjem formulara ispod svakog oglasa koji ti se dopada.

Mi ćemo prijavu proslediti poslodavcu i ako uđeš u uži izbor, poslodavac će obaviti razgovor sa tobom kako biste se dogovorili oko angažovanja.

Ukoliko se pronalaziš u ovoj oblasti i želiš da učiš i napreduješ PRIJAVI SE na naše oglase.

Važno je da znaš, na objavljene oglase mogu se prijaviti samo članovi zadruge.

Zato trk da BAŠ TI postaneš naš novi član, i to možeš uraditi za sveka nekoliko minuta upravo OVDE.

Za više informacija i zanimljivosti prati nas i piši nam na Instagramu, Facebooku i LinkedInu

Ukoliko ti se svideo ovaj post, podeli ga mozda nekome bude od koristi.