Box blog

Posao u hotelu Beograd

Posao u hotelu Beograd

Posao u hotelu Beograd ulazi u najtraženije poslove kod studenata i mladih koji žele da rade, napreduju, steknu iskustvo i nove kontakte.

Poslovi u hotelu obuhvataju raziličite pozicije kao što su  rad na recepciji, konobar, kuvar, sobarica, portir…

Sezona poslova u hotelu je u periodu od aprila do oktobra i taj period je najaktivniji za traženje ovih pozicija.

Poslodavci neretko traže i čuvaju stalne i dobre radnike tokom cele godine, i ova vrsta poslova kod nas je dostupna skoro svakodnevno.

Koje pozicije podrazumeva posao u hotelu Beograd?

Posao recepcionera Beograd – podrazumeva se da recepcioner posreduje između usluga hotela i gostiju. Za ovu vrstu posla neophodno je znanje engleskog i drugog stranog jezika. Gosti se, kada dođu u hotel, prvo upoznaju sa recepcionerom. Posao recepcionera je da vodi  evidenciju o popunjenosti hotela i o datumima dolazaka i odlazaka gostiju. Ovakva vrsta evidencije mu omogućava da u svakom trenutku bude u toku kakve smeštajne kapacitete ima na raspolaganju.

Posao sobarice u hotelu Beograd – podrazumeva izvođenje svakodnevnih poslova na čišćenju prostorija, spremanju soba i kupatila. Hotelsku spremačicu ili sobaricu kontroliše glavna sobarica. Dužnost sobarice je da pored higijene hotela koju održava bude poštena, prijateljski raspoložena, te bi trebalo da odgovori na pitanja gosta i rešiti im manje probleme. Spremačica je ravnopravan član svakog hotelskog domaćinstva.

Posao portira u hotelu Beograd – podrazumeva da portir stoji na usluzi gostima hotela za vreme njihovog boravka u istom. Portir najviše sarađuje sa recepcijom i po njihovom nalogu obavlja potrebne zadatke. Osnovni zadatak portira je da dočekuje goste na ulazu u hotel, prati ih do recepcije i asistira oko nošenja prtljaga.

Posao šankera u restoranu hotela Beograd – podrazumeva pripremu napitaka koje gosti u restoranu hotela naruče. Šanker priprema kafu i koktele i toči različite vrste pića. Šanker je zadužen da pripremljene porudžbine postavi na mesto odakle ih preuzima konobar i servira gostima u restoranu hotela.

Posao kuvara u hotelu Beograd – podrazumeva rad u kuhinji hotelskog restorana. Hotelski kuvar zadužen je da na vreme priprema obroke za goste hotela koji se služe restoranom. Kuvar je takođe zadužen da po porudžbinama gostiju priprema željenu hranu. Obaveze kuvara u restoranu su da pripremi sve sastojke po recepturi, ali i da napravi spisak neophodnih namirnica za obroke u objektu.

Za posao u hotelu neophodno je poznavanje engleskog jezika.

Zarada na poslovima u hotelu nije mala

Zarada od poslova u  hotelu zavisi od pozicije i dogovora sa poslodavcima. Isplata zarađenog novca može biti na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou. Plata recepcionera, kuvara, sobarice i drugih pozicija u hotelu uglavnom iznosi više od minimalca.

Mogućnost dobre zarade je još jedan pokazatelj zbog čega su studenti i mladi zainteresovani za poslove u restoranu.

Bakšiš za ljubazne radnike u hotelu, česta su pojava u ovoj branši, i ovo je svakako dodatni benefit ovih pozicija.

Da li je potrebno prethodno iskustvo za posao u hotelu Beograd?

Za posao u hotelu u većini slučajeva nije potrebno prethodno radno iskustvo, za početak važna je želja za radom i napredovanjem.

Nije obavezno da prethodno poznaješ poslovanje hotela, sasvim je u redu da se sa načinom poslovanja upoznaš kada počneš da radiš. Ovo je jedan od razloga što su studentima i mladima ove pozicije omiljene za rad. Rad u hotelu pomaže ti da unaprediš svoje veštine komunikacije i timskog rada.

Benefiti ovih poslova su mnogobrojni. Umrežavanje sa ljudima sa kojima ćeš verovatno ostvariti kontakte i nakon posla su sjajna prilika za napredovanje i razvoj. Iskustvo stečeno u hotelu možeš da primeniš i u svojim narednim poslovima.

BOX Poslovi povezuju kompanije sa mladima i studentima koji su u potrazi za stalnim ili privremenim zaposlenjem.

Pružamo ti priliku da stekneš praktično radno iskustvo.

Kako da nađeš posao u hotelu?

Studentsko omladinska zadruga BOX poslovi svakodnevno otvara nove pozicije za posao  u hotelu Beogardu. Posao na recepciji, posao kuvara, posao sobarice, posao portira, posao higijeničarke ili posao šankera nalaze se među najtraženijim studentskim poslovima i zbog toga su mesta za rad u ovoj oblasti redovno otvorena na našem SAJTU.

Ako smatraš da je neka od ovih pozicija dobra za tebe možeš se prijaviti popunjavanjem formulara ispod svakog oglasa koji ti se dopada.

Prijavu ćemo proslediti poslodavcu i ako uđeš u uži izbor, poslodavac će obaviti razgovor sa tobom kako biste se dogovorili oko angažovanja.

Ukoliko se pronalaziš u ovoj oblasti i želiš da učiš i napreduješ PRIJAVI SE na naše oglase.

Čekamo upravo TEBE!

Na objavljene oglase mogu se prijaviti samo članovi zadruge. Da biste postali član, možete to učiniti OVDE.

Za više informacija i zanimljivosti prati nas i piši nam na Instagramu, Facebooku i LinkedInu.

Za svaki tvoj poslovni problem tu su BOX poslovi.

Ukoliko ti se svideo ovaj post, podeli ga mozda nekome bude od koristi.