Box blog

Prvi posao

Da li sam spreman/-na da počnem da radim?

Kako da znam da li sam spreman/-na da počnem da radim? Učenik si ili student koji pored škole ili fakulteta želi da zaradi svoj prvi novac, ali nisi siguran odakle da počneš i da li je pravo vreme za to. Ako si se pronašao u uvodnom delu teksta, ne brini! Tu smo da te usmerimo i ohrabrimo.

Želiš da se osamostališ ili da zaradiš sebi pristojan džeparac, ali se ne usuđuješ zbog straha da bi to uticalo na tvoje školske obaveze? To je potpuno normalno i razumemo te.

Da li si spreman da radis

Zona komfora je deo svačijeg unutrašnjeg sveta u kojem smo naučili da funkcionišemo po jasno utvrđenim “pravilima”, zbog toga svaka manja promena može da izazove strah i da dovede do toga da stagniramo. Promene su sastavni deo života i ne bi ih trebalo odbacivati. Svaka promena je jedno iskustvo više, a svako iskustvo čini te korak bliže poslovnim ciljevima.

Tvoje školske obaveze u ovom trenutku su prioritet. Ali, dobro organizovano vreme ostavilo bi ti prostora da tokom školovanja stekneš radne navike koje bi ti u jednom trenutku života značajno olakšale funkcionisanje u poslovnom svetu.

Stoga, ne treba previše da razmišljaš i analiziraš da li je pravo vreme da se osamostališ.

Pravo vreme za rad ne postoji. Pravo vreme je onda kada ti odlučiš da je tako.

Plaši te upoznavanje sa ljudima, nova sredina ili imaš strah od odgovornosti? Ne dozvoli da strah bude razlog tvog odustajanja.

Uzmi stvar u svoje ruke! Odgovornost sa godinama raste, na tebi je kada ćeš naučiti da se nosiš sa njom. Napravi pravi izbor i obrati nam se kako bismo ti izašli u susret. Na tvojoj smo strani.

Sve poslove koje imamo u ponudi možeš da pogledaš ovde. Uvek možeš da nas kontaktiraš i zatražiš pomoć oko izrade CV-ja ili pripreme za razgovor. Mi smo tu za vas!

 „ Nadamo se da smo uspešno odgovorili na tvoje pitanje Da li sam spreman/-na da počnem da radim?”.

Ukoliko ti se svideo ovaj post, podeli ga mozda nekome bude od koristi.