Box blog

Poslovi u ugostiteljstvu Nis

Poslovi u ugostiteljstvu Niš

Poslovi u ugostiteljstvu Niš jedni su od najtraženijih poslova kod studenata. Obuhvataju različita mesta za rad, kao što su posao u kafiću ili posao u restoranu. Ugostiteljstvo je aktivno tokom čitave godine, pa su samim tim i poslovi za studente dostupni svakoga dana. Posao u ugostiteljstvu odnosi se na pozicije kao što su konobar, šanker, barista, kuvar, pica majstor ili roštilj majstor.

Zaraditi dodatni džeparac tokom studiranja uvek je dobra odluka, a studenti se često okreću poslovima u ugostiteljstvu koji im pružaju mogućnosti da usklade učenje sa poslom.

Koje pozicije podrazumevaju poslovi u ugostiteljstvu Niš?

  • Posao konobara Niš – rad u kafiću ili rad u restoranu i usluživanje gostiju pripremljenim napicima ili hranom. Konobar je zadužen da ljubazno dočeka i isprati goste, da im bude na raspolaganju tokom boravka i objekat održava urednim;
  • Posao šankera Niš – priprema napitaka ili hrane koje gosti u ugostiteljskom objektu naruče. Šanker priprema kafu i koktele i toči različite vrste pića. Zadužen je da pripremljene porudžbine postavi na mesto odakle ih preuzima konobar i servira gostima;
  • Posao bariste Niš – rad u kafeteriji. Barista je zadužen za pripremu kafa u objektu. Različite vrste kafa kao što su domaća, espreso sa mlekom, espreso bez mleka, kapućino ili makijato neki su od omiljenih napitaka, a posao bariste je i da aparate za kafu održava urednim;
  • Posao kuvara Niš –  rad u kuhinji u ugostiteljskom objektu. Kuvar je zadužen da po porudžbinama gostiju pripremi željenu hranu. Posao kuvara je da pripremi sve sastojke po recepturi, ali i da napravi spisak neophodnih namirnica za obroke u objektu;
  • Pica majstor Niš – pravljenje pice u restoranu, kafiću ili objektu brze hrane. Pica majstor priprema neophodne sastojke i po porudžbini pravi picu iz menija, ali je zadužen i za drugu hranu iz jelovnika;
  • Roštilj majstor Niš – priprema specijalitete od roštilja, hranu od mesa poput ćevapa, pljeskavica, bataka i drugih jela. On najčešće radi u objektima brze hrane ili restoranima.

Da li je potrebno prethodno radno iskustvo za ove poslove?

Poslovi u ugostiteljstvu uglavnom ne zahtevaju prethodno iskustvo niti poznavanje asortimana kafića ili restorana. Zbog toga su studentima ovo omiljene pozicije za rad. Rad u ugostiteljstvu pomaže mladima da unaprede svoje veštine komunikacije, ali i da nauče kako se pripremaju različite vrste hrane ili pića. Mnoštvo je benefita ovih poslova, a jedan od njih sigurno je i umrežavanje sa ljudima sa kojima ćete verovatno kontaktirati i kasnije.

Koliko su plaćeni poslovi u ugostiteljstvu Niš?

Zarada u ugostiteljstvu zavisi od dogovora sa poslodavcima i može biti na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou. Dnevnica, odnosno plata konobara, bariste, šankera i drugih pozicija uglavnom iznosi više od minimalca, što je i još jedan pokazatelj zbog čega su studenti često zainteresovani za poslove u ugostiteljstvu. Napojnice, odnosno bakšiš za ljubazne radnike u ugostiteljstvu svakodnevica su ovog posla i dodatni benefit ovakvih pozicija.

Iskustvo stečeno u ugostiteljstvu moći ćete da primenite i kod kuće. Priprema različitih vrsta jela, kafa ili pića sigurno će vašim prijateljima biti fascinantne. Takvo znanje se ne meri novcem i ostaje za ceo život.

Kako da pronađem posao u ugostiteljstvu?

Naša studentsko omladinska zadruga svakodnevno otvara nove pozicije za poslove u ugostiteljstvu u Nišu. Posao konobara, posao bariste, posao šankera, posao pica majstora ili posao kuvara nalaze se među najtraženijim studentskim poslovima i zbog toga su mesta za rad u ovoj oblasti redovno otvorena na našem sajtu.

Ukoliko smatrate da je neka od ovih pozicija dobra za vas, možete se prijaviti popunjavanjem formulara ispod svakog oglasa koji vam se dopada. Prijavu ćemo proslediti poslodavcu i ako uđete u uži izbor, kontaktiraće vas kako biste se dogovorili oko početka angažovanja.

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja. Možete nam pisati i preko Fejsbuk ili Instagram stranice, gde ćemo vam odgovoriti u najbržem mogućem roku.

Ukoliko ti se svideo ovaj post, podeli ga mozda nekome bude od koristi.