Box blog

Fizicki poslovi Novi Sad

Fizički poslovi Novi Sad

Fizički poslovi Novi Sad možete da obavljate preko omladinske zadruge BOX Poslovi. Namenjeni su pre svega muškarcima, ali postoje i ovakvi poslovi za žene. Fizički poslovi se dele na lakše fizičke poslove i teže fizičke poslove. Preko omladinske zadruge možete da obavljate sve vrste fizičkih poslova.

Ovi poslovi su jako popularni za studente, jer je isplata na dnevnom nivou, a dnevnice se kreću od 1840 dinara, za lakše fizičke poslove, pa do preko 3000 dinara za teže fizičke poslove. Za par dana rada možete zaraditi pristojnu sumu za svoje potrebe.

Ovde možeš da pogledaš kako najlakše da dođeš do posla preko omladinske zadruge u 2023. godini.

Lakši fizički poslovi Novi Sad

Lakši fizički poslovi razlikuju se od srednjih i težih fizičkih poslova po dosta karakteristika. Odlike fizičkih poslova propisane su raznim pravilnicima o bezbednosti i zdravlju na radu.

Neke od osnovnih karakteristika su temperatura na kojoj se obavljaju poslovi, tako da u lakše fizičke poslove spadaju oni koji se obavljaju na temperaturi od 18 do 28 stepeni C.

Naredna karakteristika je najveća dozvoljena masa tereta (izražena u kilogramima) koju mogu da prenose muškarci i žene. Tako je za muškarce uzrasta 15-19 godina najveća dozvoljena masa tereta koju smeju da prenose 35kg, dok je za pripadnice ženskog pola 10kg. Muškarci stariji od 19 godina (do 45 godina) mogu da prenose teret do 50kg, a žene ovog uzrasta teret do 25kg.

Kod lakših fizičkih poslova propisana je i dužina nošenja tereta, kao i njihova učestalost. Npr. ukoliko se prenosi teret na dužini manjoj od 1m, učestalost prenošenja može biti 8 puta u minutu.

Lakši fizički poslovi se plaćaju manje u odnosu na srednje i teške fizičke poslove. Okvirna cena po satu je 230 dinara neto.

Teški fizički poslovi Novi Sad

Teški fizički poslovi podrazumevaju njihovo obavljanje na temperaturi od 15 do 28 stepeni. U okviru teških fizičkih poslova smatra se prenos suviše teškog ili velikog tereta. Sav glomazan, nestabilan ili teret koji se teško pomera spada u ovu kategoriju.

Može se desiti i da su karakteristike radne okoline takve da utiču na teško prenošenje tereta. Na primer, ukoliko nema dovoljno prostora, podovi i radne površine su neravni.

Teški fizički poslovi se plaćaju od 300 dinara neto po satu, pa cena može dostići i do 500 dinara po satu, u zavisnosti od uslova u kojima se obavljaju. U teške fizičke poslove najčešće spadaju poslovi u građevinarstvu, magacinima i slično.

Kako se zaštititi od povreda na radu?

Iako je poslodavac u obavezi da vam obezbedi sve uslove za zdrav i bezbedan rad, još jednom ćemo vam skrenuti pažnju na oprez od povrede. Gde su dnevnice veće, logično je da taj posao nosi i veći teret, a sa tim i vašu veću opreznost od povrede.

Najčešće se povrede dešavaju usled:

  • suviše čestog ponavljanja fizičkog napora koji opterećuje kičmeni stub;
  • nedovoljno dugačkog perioda odmora između prenošenja;
  • velike visine podizanja tereta ili dužine nošenja;
  • brzine rada kojom se radi.

Nemojte da vam zarada i dnevnica budu na prvom mestu! Vodite računa o svom zdravlju, bez obzira na evenutalne zahteve poslodavca. Ukoliko bilo gde na radnom mestu primetite neku nepravilnost, obavestite nas, jer želimo da zaštitimo svoje radnike. Vaše zdravlje nam je na prvom mestu!

Javite nam se da vas ubacimo u našu privatnu Viber grupu za sve fizičke poslove u Novom Sadu. Takođe, možete pratiti sve oglase na našem sajtu, Instagram ili Fejsbuk stranici kako biste pronašli adekvatan posao za sebe. Tamo ćete moći da se prijavite za sve što je u domenu vaših interesovanja, čak i u slučaju da to nisu fizički poslovi Novi Sad.

Budite slobodni da nam pošaljete poruku ili nas pozovete na 0693692694.
Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Ukoliko ti se svideo ovaj post, podeli ga mozda nekome bude od koristi.