Box blog

Omladinska zadruga Kragujevac – BOX Poslovi

Studentsko omladinska zadruga Kragujevac – BOX Poslovi

Delatnost kojom se bavi Studentsko omladinska zadruga Kragujevac – BOX Poslovi je zapošljavanje mladih, uzrasta 15-30 godina, na obavljanju privremeno povremenih poslova za potrebe poslodavaca. Sa jedne strane povezujemo mlade koji su u potrazi za poslom, sa poslodavcima kojima su potrebni novi radnici. Angažovanjem radnika preko zadruge radnici mogu obavljati poslove iz delatnosti poslodavca, ali i van osnovne delatnosti, kao što su razni pomoćni poslovi.

Studentsko omladinska zadruga „BOX Poslovi” posluje od 2014.godine na teritoriji cele Srbije, a poslovni odnos ostvaren sa više stotina klijenta. Među našim klijentima nalaze se:

 • Međunarodne koorporacije
 • Banke
 • Farmaceutske kuće
 • Građevinske firme
 • Ugostiteljski objekti – hoteli, restorani, kafići, brze hrane…
 • Prodavnice i butici
 • Udruženja građana itd.

Od  svog osnivanja doneli smo veliki broj promena u procesu zapošljavanja i radu sa poslodavcima, kako bismo pružili veći kvalitet i uštedeli vreme i zadrugarima i poslodavcima. Apsolutno sve možete završiti online ili telefonom, bez potrebe ličnog dolaska kod nas.

Omladinska zadruga Novi Sad - BOX Poslovi

Zašto Studentsko omladinska zadruga Kragujevac – BOX Poslovi?

Omogućujemo učlanjenje u zadrugu, praćenje oglasa za posao i apliciranje za poslove bez ličnog dolaska u naše kancelarije. Svi ovi servisi dostupni su 24/7. I što je jako bitno, ceo ovaj proces traje svega par minuta.

Takođe, ne uznemiravamo svoje članove pozivima ili porukama da nudimo poslove, već zainteresovani sami apliciraju kada imaju potrebu ili žele da zarade novac. Svi poslovi su jako precizno opisani, bez skrivanja bilo kakvih informacija.

Kao poslodavac možete da prijave radnike online ili postavite oglas za potrebnim radnicima bez ličnog dolaska.

U poslovnom odnosu sa klijentom ne pravimo razliku da li se radi o preduzetniku sa jednim zaposlenim radnikom ili koorporacijom sa više stotina radnika. Profesionalnost, odgovornost i dostupnost klijentu  su vrednosti u koje verujemo.

Potpuno BESPLATNO možete dobiti sve savete vezane za zapošljavanje i angažovanje radnika ovde.

Kako da prijavim radnike preko Studentsko omladinske zadruge Kragujevac – BOX Poslovi?

Koncept poslovanja je takav da ne morate doći po ugovore u prostorije zadruge.

Potpuno besplatno Vam ih možemo dostaviti:

 • Lično u sedištu firme (u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu…),
 • Email-om ili
 • Poštom na adresu koju naznačite.

Datum isteka i obnova ugovora su naša briga, jer Vas podsećamo neposredno pre isteka ugovora da ih je potrebno obnoviti. Ugovori se obnavljaju jednom mesečno (najduže na 30 dana od dana izdavanja).

Kontaktirajte nas već sada i prijavite svoje ili nađite nove radnike.

Šta su zapravo privremeno povremeni poslovi?

Jedno lice (zadrugar), koga je angažovala Studentsko omladinska zadruga „BOX Poslovi“ Kragujevac, može kod istog poslodavca da obavlja poslove ne duže od 120 radnih dana na jednom poslu. Po završetku tog posla, zadrugar može da zaključi ugovor o privremenim i povremenim poslovima na drugom poslu kod istog poslodavca ili da promeni poslodavca.

Jedini način da u skladu sa Zakonom angažujete lice koje je na školovanju, je posredstvom studentsko omladinske zadruge, zaključivanjem ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

Obračun zarade koji primenjuje Studentsko omladinska zadruga BOX Poslovi Kragujevac, usaglašen je sa Zakonom i predstavlja najpovoljniji način za prijavu radnika.

Koje poslove imamo u ponudi

Ponuda poslova se menja svakodnevno i zavisi od potreba tržišta i poslodavaca sa kojima sarađujemo. Postoje poslovi koji se obavljaju jedan ili više dana, do onih koji se obavljaju više meseci. U zavisnosti od obaveza na fakultetu i vaših potreba, izabraćete i posao. Sve što je potrebno je da se učlanite i pratite poslove koje objavljujemo na našem sajtu, Facebook stranici ili Instagramu. Sami birate gde vam je najlakše da pratite oglase.

Kod muškaraca su popularni fizički poslovi, koji najčešće traju par dana, a dnevnice za ove poslove iznose od 1800 do 3000 dinara, u zavisnosti od težine posla. Za devojke su popularni poslovi promocija, rada u ugostiteljstvu ili administrativni poslovi.

Student/ učenik do 26 godina staorsti: Neto zarada * 1.282566
Nezaposleno lice do 30 godina starosti: Neto zarada * 1.588372

To znači da ukoliko je plata radnika 30.000 dinara, ukoliko je na školovanju, bruto iznos je 38.477 dinara. Ukoliko je nezaposleno lice, iznosi 47.651 dinara.

U prvom slučaju, ukupan mesečni trošak iznosi 8.477 dinara, gde su uračunati svi troškovi: porez na dohodak, doprinos za slučaj povrede na radu, procenat zadruge.

U drugom slučaju, ukupan mesečni trošak iznosi 17.651 dinar, gde su uračuti: porez na dohodak, doprinos za PIO i doprinos za nezaposlenost. U ovom slučaju, radniku se upisuje i radni staž.

Poslovi za studente u Kragujevcu od sada na jednom mestu

Član Studentsko omladinske zadruge „BOX Poslovi” Kragujevac može postati svako ko ispunjava sledeće uslove:

 • Imaš između 15 i 30 godina starosti
 • Status učenika, studenta ili nezaposlenog lica

Potrebno je popuniti online formular za učlanjenje. Godišnja članarina iznosi 600 dinara i važi do 31.12. tekuće godine.

Sve poslove koje imamo u ponudi, možeš naći ovde.

Ukoliko imate pravne ili poslovne nedoumice oko angažovanja radnika, verovatno da ćete odgovor naći u delu Najčešće postavljana pitanja. Svakako da smo uvek na usluzi, pa nas možete kontaktirati i na navedene brojeve telefona, mejlom ili putem društvenih mreža.

Predlažemo da detaljno pročitate kako funkcioniše omladinska zadruga.

Ukoliko ti se svideo ovaj post, podeli ga mozda nekome bude od koristi.